crownstudent logo
star-icon

Min sparade design

Du har inga sparade designer. Klicka här för att börja designa din studentmössa.

Logga in först?

Försök att logga in för att se din sparade design.

account

Logga in

Glömt ditt lösenord?
facebook icon

Köpvillkor

Nedan finner du de köpvillkor och det avtal som gäller vid beställning och köp av produkter ur vårt sortiment. Som hjälp har du rubriker för respektive område inom din beställning. 

Vi reserverar oss för eventuella pris- och tryckfel som kan uppstå. Det kan också vara svårt att återge produkternas egenskaper till 100 %.

Students Event TM AB (556844-8376) bedriver verksamheten för www.crownstudent.com

Orderbekräftelse
När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse (orderbekräftelse) via e-post med information om din beställning till den epost-adress som kunden angivit i samband med sin beställning. Ni mottager även en förenklad bekräftelse i SMS-format. Kontrollera alltid din orderbekräftelse inom 14 dagar, så att allt stämmer. Skulle det vara något du undrar över så kontakta vår kundtjänst. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha denna till hands vid eventuella kontakter med kundtjänst. När du kontaktar oss är det bra om du har ordernummer tillhanda. Vill du annullera eller ändra något i din order så ber vi dig att höra av dig till vår kundtjänst så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar från erlagd beställning. 

Är du under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd för få att beställa hos oss. Vi expedierar ej beställningar av personer under 16 år. För att vi ska behandla din order så krävs det att du har fyllt 18 år eller har målsmans godkännande. Målsman skapar i annat fall en egen beställning och beställer åt dig.

Ångerrätt – Retur av order
Din ångerrätt gäller under 14 dagar i enlighet med Distansavtalslagen. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om köpet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information till dig via orderbekräftelse, vanligen tillsänd via e-post samt SMS.

Du äger under ångerfristen rätt att returnera mottagna varor och äger då rätt till full återbetalning av erlagt belopp, alternativt skälig ersättningsvara. Vid retur återbetalas ej kostnader för expeditionsavgift och fraktavgift. För det fall du utnyttjar din ångerrätt eller avbeställning är du skyldig att lämna eller sända tillbaka varan på egen bekostnad. Varan skall alltid vid retur skickas tillbaka i originalskick d.v.s. att den ej är använd eller skadad. Skicka alltid tillbaka i originalförpackningar med emballage. Vidare instruktioner och retursedel får du genom att kontakta oss. Ring oss (0220-480 970) eller maila oss (info@crownstudent.com) alltid innan du gör en reklamation. 

Betalningsvillkor 
Du väljer själv hur du vill betala din order i kassan när du slutför ditt köp. Du kan betala på följande sätt:

Klarna Checkout

– Klarna Checkout erbjuder dig en anpassad och trygg betalningsupplevelse varje gång du handlar
– Klarna Checkout identifierar dig med hjälp av den information du anger när du handlar och vid  
  behov med hjälp av information från leverantörer. 
– Klarna Checkout garanterar dina varor. Du behöver alltså aldrig betala om du inte har fått dina   
  varor.

Genom Klarna Checkout erbjuds du olika alternativ för betalning av köp som görs hos anslutna butiker. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov av det betalningsalternativ du valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Efter att du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med Klarna Checkout med Bank-ID.

Betalning, avgifter

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, Swish, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Vid tillämpning av förvald faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor. Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Klarna förbehåller sig dock rätten att debitera de eventuella skatter eller avgifter som kan tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren. Det kommer alltid att finnas information om villkor för respektive betalningsalternativ innan du gör ditt val. Klarna kan när som helst addera eller ta bort betalningsalternativ.

Kort
Vi tar de flesta bank- och kreditkort. Kort som accepteras är: Visa, Mastercard 
Inga extrakostnader tillkommer då du väljer att betala med kort. Om du väljer
att betala med Bank-/Kreditkort sker betalning via vår partner Klarna AB. All kommunikation med banken sker på ett säkert sätt. Vi använder SSL-kryptering (Secure Socket Layer). Inga uppgifter kring ditt kort sparas.

Direktbetalning
Man kan välja att betala hela ordervärdet genom en sk. direktbetalning om du är internetkund hos Swedbank och Sparbankerna (FoF), SEB, Handelsbanken samt Nordea. En direktbetalning fungerar som en kortbetalning och din betalning bokförs omgående hos oss. Det tillkommer inte någon avgift och överföringen sker genom en säker anslutning.

Swish
Inga extrakostnader tillkommer då du väljer att betala med Swish. Om du väljer betalsätt Swish sker betalning via vår partner Klarna AB. All kommunikation sker på ett säkert sätt.

Faktura
Vi samarbetar med Klarna AB som skickar ut en faktura till dig. När vi har tagit emot din beställning stämmer vårt system av så att din folkbokföringsadress är den samma som du har angett. En kreditupplysning ingår i Klarnas rutinkontroll och sker per automatik vid betalning via detta alternativ. Du betalar sedan fakturan på det sätt du själv väljer. Väljer du att betala mot faktura så behöver du inte betala innan du har dina varor i handen. Du betalar 0 kr i fakturaavgift. Fakturan får du tillsänd via e-post när du mottagit dina varor och du har sedan 30 dagar på dig att betala denna faktura.

Alternativt har du valt Klarna Konto och delbetalar då din faktura under angiven tid.

Du måste vara över 18 år och får inte ha någon betalningsanmärkning för att utnyttja detta betalningsalternativ. Fullständiga köpvillkor KLARNA faktura

Priser
Samtliga varor anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende på valt betalningssätt. Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Är inte betalning fullgjord senast på förfallodagen utgår dröjsmålsränta enligt lag. Students Event TM AB äger rätt att ta ut ersättning för skriftlig betalningspåminnelse samt för lagstadgade inkassokostnader.  Betalning sker på det sätt som kunden accepterat i kassan. Vi anlitar Kronofogdemyndighetens inkassotjänst för indrivning av ej erlagd betalning. 

Leverans
Vi levererar enbart inom Sverige. Kundens beställning levereras vid den tidpunkt och på det sätt som angivits av Students Event TM AB vid beställning. Om inget angivits sker leverans till den postadress som kunden angivit. Vanligtvis sker detta med Postens avi-tjänst. Students Event TM AB ansvarar ej för leveransförseningar som ligger utom bolagets kontroll.

Students Event TM AB reserverar sig för eventuell slutförsäljning. Students Event TM AB förbehåller sig dessutom rätten att leverera likvärdig ersättningsvara för det fall en vara utgått ur Students Event TM AB:s kollektion. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Students Event TM AB förbehåller sig rätten att underlåta att leverera en order som misstänks kunna vara ett bedrägeri eller om information eller material inte är förenligt med etiska regler eller bedöms som oetisk.

Vid outlösta försändelser som returnerats till vårt lager förbehåller Students Event TM AB rätten att debitera en avgift på 150 kr i expedieringskostnad för att skicka ut dessa på nytt till kunden. 

Reklamation
Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta vår Kundtjänst så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar från leveranstillfället. Vi bekostar självklart frakten vid reklamationer.

Fel och felavhjälpning
Med fel avses att tryck eller märke på vara avviker från av kunden godkänt material eller att varan i övrigt är behäftad med brister eller fel. Students Event TM AB ansvarar inte för fel som beror på kunden eller kundens hantering.

Kunden ansvarar själv för att varor beställs i rätt storlek, rätt stavning eller antal. Students Event TM AB äger rätt att i första hand på egen bekostnad avhjälpa felet eller företa omleverans om så kan ske inom skälig tid och utan väsentlig olägenhet för kunden.

Outlöst paket
Om du väljer att inte hämta ut din försändelse från oss och paketet sänds i retur av fraktbolaget förbehåller vi oss rätten att debitera dig 150 kronor för att täcka frakt, returfrakt samt administrativa kostnader. Vi skickar då en faktura till dig som ska betalas inom 14 dagar.

Garanti
Vår produktgaranti avser samtliga av våra studentmössor. Garantin avser fabrikationsfel som kan hänföras till tillverkningen av studentmössan. Denna garanti gäller under köparens livstid, dock högst i hundra år från produktionsdagen. Garantin täcker ursprungliga fel på produkten som denna varit behäftad med från produktionen. Förslitningsskador (slitage) eller handhavande fel omfattas ej av denna garanti. Skador som uppkommer till följd av att produkten har utsatts för yttre påverkan såsom fukt eller väta omfattas ej av garantin.

Storleksgaranti
Vår storleksgaranti avser en studentmössa som har beställts i fel storlek då kund mätt fram sin storlek genom vår Storleksguide på hemsidan. I detta fall avhjälper Students Event TM AB med inlägg som används för att anpassa storleken alternativt töjer mössan vid för liten storlek. Kostnad för att returnera studentmössan bekostas av kunden. Ny leverans vid nyttjande av Storleksgaranti sker inom tre månader, dock senast den 18:e maj. Finns krav eller önskemål om tidigare leverans tillkommer expresskostnad. Storleksgarantin måste åberopas senast inom 14-dagar från leveranstillfället. Storleksgarantin går enbart att utnyttja vid ett tillfälle. Inga ändringar av tillval och design går att göra vid utnyttjandet av denna garanti.

Mössförsäkring (tillval)
Försäkringen gäller om du skulle tappa bort, bli bestulen eller själv råkar förstöra eller förlora din studentmössa. Crownstudent förbinder sig att skicka en ny studentmössa av kvalitén; “Standard”, exklusive brodyrer och tillval. Din nya studentmössa skickas till dig inom 1-2 arbetsdagar från det att försäkringen beviljats och godkänts av Crownstudent. Observera att sedvanlig Polisanmälan kan krävas i vissa fall (såsom tex. vid stöld/brott) för att försäkringsärendet skall kunna behandlas. Du betalar ingen självrisk vid utnyttjandet av försäkringen. Försäkringen gäller t.o.m 2023-05-15. Försäkringen måste åberopas senast inom 14-dagar från skadetillfället. Försäkringen går enbart att utnyttja vid ett tillfälle. Inga ändringar av tillval och design går att göra vid utnyttjandet av denna försäkring. 

Bilduppladdning innerfoder (tillval)
Om du som kund väljer att ladda upp en personlig bild för ditt innerfoder kommer din bild manuellt granskas av oss för att säkerställa att bilden följer våra etiska riktlinjer och köpvillkor. Om bilden följer våra villkor kommer vi att använda din bild precis så som du laddat upp den utan några justeringar. Säkerställ att du som kund äger rättigheterna till den bild du laddar upp. Students Event TM AB frånsäger sig allt upphovsrättsligt ansvar för eventuella bilder. Bilder som laddas upp är avsedda för privat bruk och ej kommersiellt användningsområde. Bilden som laddas upp får ej innehålla kränkningar, våld, olagliga handlingar, politiska tecken, politiska symboler, personangrepp eller annat stötande material. Observera att upphovsrättskyddade bilder ej är tillåtna att ladda upp utan ägarens tillstånd. Är andra personer med på bilden du laddar upp erfordras tillstånd från berörd/berörda person/personer före användning av bilden. Students Event TM AB har rätt att ej producera en vara som strider mot ovan nämnda villkor. Students Event TM AB kan byta ut bilden mot vanligt innerfoder om bilden strider mot våra villkor efter samspråk med kund. 

Säkerhet och Personuppgifter
All behandling av personuppgifter och kunddata sker i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR) samt personuppgiftslagen (SFS 1998:204), kallad PUL i dagligt tal, och lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389). 

Personuppgifter som du lämnar via hemsidan kommer att användas för att kunna hantera din beställning, fakturering, leverans och marknadsföringsåtgärder. Kommunikation kan ske via brev, e-post eller SMS.

Students Event TM AB förbinder sig att konfidentiellt behandla material, uppgifter och information om kunden som kommer bolaget till känna som en del av ordern. Students Event TM AB lagrar kundens information i enlighet med god datasäkerhetslagstiftning och i enlighet med personuppgiftslagen (PUL).
Kundinformation kan delas inom AJAT-gruppens svenska företag (Students Event TM AB, C.L. Seifert AB och ABC-Gruppen AB).

Behandling av vissa uppgifter kan även ske hos Students Event TM AB:s samarbetspartners och systerbolag i den mån sådana är engagerade för fullgörandet av avtalet mellan kund och bolaget.

Vi distribuerar, säljer eller utbyter inte kundinformation till tredje part för marknadsföring utanför AJAT-gruppbolagen, om inte kunden uttryckligen har samtyckt till det. Personlig information som överlämnas till tredje part används endast för att betjäna kunden.

Vi samlar in följande information om kunden för var och en av de angivna syftena:
a) Leverans av våra tjänster: Namn, adress, e-post och telefonnummer.
b) Marknadsföring: Namn, Adress, E-post, Telefonnummer och Köphistorik.
c) Användarupplevelse på hemsidan: Online-identifierare som IP-adress och cookies.

I. Vi använder oss endast av de personuppgifter du meddelat oss i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning.

II. Uppgifter som rör din person används av Crownstudent och våra systerbolag (som ingår i samma koncern) samt av våra samarbetspartners för betalning och leverans för att genomföra mellan oss överenskomna avtal och i första hand för att ta betalt för och skicka varor till den adress som du uppgett.

III. Du kan vända dig till oss på info@crownstudent.com om du har frågor om dina lagrade data eller vill ändra eller radera dem.

IV. När du registrerar dig för vårt nyhetsbrev eller skapat ett konto sparar vi din e-postadress och telefonnummer och använder det i samband med reklam och marknadsundersökningar till dess du avbeställer nyhetsbrevet eller tar bort ditt konto. Du kan närsomhelst avbeställa nyhetsbrevet genom att kontakta oss på info@crownstudent.com eller via länken i nyhetsbrevet.

V. Vi använder Klarna som partner för att hantera betalningar på hemsidan. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling. Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10.

Bedrägeri
Vid sådant fall där kund kan ha utsatts för bedrägeri hänvisar vi kund till Klarna AB för att göra en anmälan och hantera betalningen i ärendet på rätt sätt. Vi uppmanar även kund att omedelbart kontakta Polisen för att upprätta en anmälan om bedrägeri.
Mer information finns att läsa på: https://polisen.se/Utsatt-for-brott/Olika-typer-av-brott/It-relaterade-brott/

MasterCardVisaKlarnaSEBSwedbankHandelsbankenNordea